Акне та б’юті-процедури
Акне та б’юті-процедури

Прагнучи мати ідеальну шкіру, багато дівчат віддають перевагу косметологам для вирішення своїх проблем косметичними процедурами. Найбільш поширені запитання ми розглянемо у цій статті.


Що таке вугрі?

Акне – хронічне захворювання сальних залоз і волосяних фолікулів. Розвивається під впливом статевих гормонів і дією чотирьох факторів: розмноження бактерій (Propionbacterium acnes, Staphylococcus epidermis, Malassezia furfur і тд), надлишкова продукція шкірного сала, імунна відповідь і запалення, фолікулярний гіперкератоз. Проблема досить поширена: вона зустрічається у 85% осіб віком від 12 до 25 років і у 11% осіб старше 25 років.

Перед тим, як відвідати косметолога, потрібно з’ясувати, які бувають ступені тяжкості акне та чи є протипоказання до косметичних процедур. Адже для нас важливо стати красивіше і не нашкодити собі.


Всього виділяють 4 ступені тяжкості акне:
1
Наявність комедонів та одиничних папул
3
Папули, пустули і 3-5 вузлів
2
Папульозний висип і незначна кількість пустул
4
Виражена запальна реакція в глибоких шарах дерми з формуванням множинних болючих вузлів і кіст
Комедони – первинні незапальні елементи, утворюються в результаті закупорки усть волосяних фолікулів. Поділяються на мікрокомедони, відкриті та закриті комедони.

Чистка у косметолога: за чи проти?

Механічні чистки дозволені та найчастіше потрібні при легких акне (при наявності комедонів і одиничних папул). Їх рекомендується робити в разі потреби (в середньому 1 раз в 2 місяці). Для реабілітації після чистки (в середньому 5-7 днів) потрібно використовувати зовнішні препарати.

Після механічної чистки легких акне ідеально підходить флюїд «Глобальний догляд».

Це універсальний засіб при всіх видах вугрів, а також при постакне. Він швидко усуває запалення, зменшує всі види прищів. Рекомендуємо наносити ввечері на чисту суху шкіру обличчя, уникаючи шкіри навколо губ і очей.

Механічні чистки заборонено робити при акне 3-4 ступеня тяжкості.
Пілінги? Бути чи не бути?
Акне та б’юті-процедури

Пілінги – це процес видалення декількох шарів епідермісу разом з існуючими дефектами, зокрема, явищами постакне. При вугровій хворобі пілінги використовують для зняття запальної реакції, депігментуючої дії, а також впливу на рубці постакне і т. д. Проте використання хімічних пілінгів при акне має ряд особливостей: препарати, що містять АНА-кислоти, застосовуються тільки при незапальних формах акне, підвищеній жирності шкіри, відкритих та закритих комедонах.

Як базовий догляд за комедональним акне використовуйте очищуючий гель і крем-ексфоліант. Гель допоможе усунути забруднення і надлишки шкірного себума, а крем-ексфоліант легко видалить відмерлі клітини епідермісу та очистить пори.

Акне та б’юті-процедури

Папульозні і папуло-пустульозні вугрі є наслідком розвитку запалення різного ступеня вираженості навколо відкритих або закритих комедонів. При легкій формі вони проходять без утворення рубця. В інших випадках можливе утворення рубців на місці запальних елементів. Будь-які процедури при папулезних і папуло-пустульозних вугрях заборонені.

Акне та б’юті-процедури
Акне та б’юті-процедури

Постакне – стійкі зміни шкіри на місці запальних вугрових елементів. Проявляються розширеними порами, розширеними стінками капілярів, нерівномірною пігментацією і нерівною текстурою, келоїдними, а також гіпертрофічними рубцями.

Наслідки акне можна вилікувати тільки спеціальними методами, серед яких пілінги, плазмо- і мезотерапія, полінуклеотиди та лазерне шліфування.

Для боротьби з постакне також підходить флюїд «Глобальний догляд». До його складу входить цитобіл ірис із вираженою дією на бактерії акне, а також бісаболол, який швидко зменшує запалення шкіри та заспокоює її. Крім того, 13% гліколевої кислоти надають ефективну відлущувальну та розгладжуючу дію на шкіру.

До важких форм акне відносяться: індуративні, флегмонозні, вузловато-кістозні, блискавичні і інверсні вугрі. У цих випадках проводити косметологічні процедури заборонено, а для лікування потрібно використовувати системні ретиноїди, але тільки після консультації з дерматологом.

Акне та б’юті-процедури

Відновлюючий крем підходить для реабілітації шкіри під час прийому системних ретиноїдів. Він нейтралізує дію агресивних лікарських препаратів, які пересушують шкіру, при цьому живить, зволожує і відновлює шкіру обличчя.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете більш відповідально підходити до вибору косметологічних процедур. У будь-якому випадку, пам'ятайте, що акне - це шкірне захворювання, а не косметичний недолік, тому вимагає висококваліфікованого підходу фахівця до проблеми.

Лінія
Лінія