ЩО ТАКЕ ТИП ШКІРИ І ЯК ДІЗНАТИСЯ СВІЙ ТИП?
Что такое тип кожи и как узнать свой тип?
Тип шкіри - це особливий її стан, який може характеризуватися як об'єктивними, так і суб'єктивними характеристиками.
Что такое тип кожи и как узнать свой тип?
Традиційно косметологи і дерматологи виділяють 4 типи шкіри:
Жирний тип шкіри Сухий тип шкіри Нормальний тип шкіри Комбінований тип шкіри

Але такий розподіл умовний і найчастіше кожен тип шкіри може мати ще декілька підтипів, а на обличчі однієї людини можна визначити відразу кілька типів шкіри.

ЯК ЖЕ РОЗІБРАТИСЯ?
ЯК ЖЕ РОЗІБРАТИСЯ?
Для початку спробуйте візуально оцінити стан своєї шкіри. Найкраще це робити вранці, але не відразу після водних процедур, дозвольте шкіри прийти в свій звичайний стан. Уважно розгляньте себе в дзеркалі при денному прямому світлі та спробуйте відповісти собі на кілька дуже простих питань:
вранці ваша шкіра має виражений жирний блиск або навпаки є відчуття стягнутості і хочеться нанести крем? вранці ваша шкіра має виражений жирний блиск або навпаки є відчуття стягнутості і хочеться нанести крем?
для вас більш характерними і звичними є чорні цятки і запальні елементи (прищі) або лущення, сухість і часті подразнення? для вас більш характерними і звичними є чорні цятки і запальні елементи (прищі) або лущення, сухість і часті подразнення?
придивіться до поверхні шкіри, бачите пори (вони дрібні і непомітні або розширені і створюють нерівний рельєф шкіри)? придивіться до поверхні шкіри, бачите пори (вони дрібні і непомітні або розширені і створюють нерівний рельєф шкіри)?
чи є відмінності на різних ділянках шкіри? Наприклад, блиск тільки в зоні підборіддя, лоба і носа, а шкіра щік більш суха? чи є відмінності на різних ділянках шкіри? Наприклад, блиск тільки в зоні підборіддя, лоба і носа, а шкіра щік більш суха?
Как же разобраться?
Якщо ви відповіли, що ваша шкіра має жирний блиск, розширені пори, які добре видно, з'являються чорні цятки та/або вугрі, рельєф шкіри виглядає неоднорідним - швидше за все, у вас жирна шкіра. А якщо вас турбують вугрі або прищі, то ваша шкіра жирна проблемна. Дізнатися більше про догляд
Как же разобраться?
Якщо вранці вас найчастіше турбує відчуття стягнутості шкіри, з'являється лущення та подразнення, пори дрібні або їх не видно, то скоріш за все, у вас суха шкіра або шкіра, схильна до сухості. Зазвичай на таку шкіру хочеться нанести якийсь поживний жирний крем.
Как же разобраться?
У разі якщо слова «сухість, прищі, пори і жирний блиск» вам не знайомі - то ви щасливий володар самого бажаного типу шкіри - нормального. Багато хто помилково вважає, що за таким типом шкіри не потрібен догляд, адже вона і так добре виглядає. Але це не так, адже і за такою шкірою потрібен ретельний і правильно підібраний регулярний догляд.
Как же разобраться?
Найчастіше шкіра буває комбінованою, коли на обличчі можна знайти ділянки жирної, нормальної або навіть сухої шкіри.
Більшість дівчат вважають свою шкіру саме комбінованою, так як кожна ділянка шкіри може мати свої характеристики. Дізнатися більше про догляд
Как же разобраться?
Нерідко шкіра може бути зневодненою. Зневоднена шкіра може бути будь-якого типу, навіть жирна. У цьому випадку потрібно використовувати засоби, які будуть глибоко зволожувати і живити її, і при цьому відповідати типу шкіри. Дізнатися більше про зневоднену шкіру
Лінія
Лінія