Зимовий догляд за проблемною шкірою

Зимовий догляд за проблемною шкірою

Проблемна шкіра потребує постійного догляду для попередження утворення висипів акне. Влітку засоби догляду призначені для зменшення сальності шкіри, яка спричинена високою температурою навколишнього середовища і впливом сонячного випромінювання.

Здавалося б, у зимовий період стан проблемної шкіри має поліпшуватися. На жаль, це не так. Холодне повітря на вулиці, вітер, низька вологість повітря у приміщеннях викликають зневоднення шкіри. І якщо продовжити використання засобів, які були ефективні влітку, результатом буде сухість, лущення, свербіж і поява нових висипів на проблемній шкірі.

Як же попередити сухість шкіри у зимові місяці та при цьому продовжити необхідне лікування акне?

1
Зимовий догляд за проблемною шкірою
Підберіть відповідний очищуючий засіб

Необхідно змінити засіб для вмивання на такий, що не піниться або має кремову текстуру. Не бажано використовувати взимку очищуючі засоби, які містять активні лікувальні компоненти (наприклад, саліцилову кислоту та перекис бензоїлу), оскільки вони мають більш виражений підсушуючий ефект. Це буде особливо відчутно при використанні їх разом з іншими засобами для лікування акне, такими як ретиноїди, антибіотики місцевої дії і т.д.

2
Зменшить частоту вмивань

У зимові місяці рекомендується очищати шкіру рідше. Можливо, ця рекомендація суперечить загальноприйнятій думці, що при вугровому висипі потрібно досить часто очищати шкіру. Однак надмірне очищення може пересушувати шкіру. У періоди, коли є відчуття сухості шкіри, навіть дворазове очищення протягом дня може бути зайвим. Обов'язково очищати шкіру на ніч, щоб видалити макіяж, піт, жир або бруд, які накопичуються на ній протягом дня. Ранкове очищення обличчя, при необхідності, можна пропустити, або ж проводити з використанням лише однієї води.

Зимовий догляд за проблемною шкірою
3
Зимовий догляд за проблемною шкірою
Не використовуйте абразивні засоби

В осінньо-зимовий період небажано використовувати тоніки на спиртовій основі і подразнюючі скраби. Їх необхідно замінити засобами, що містять альфа-гідроксікислоти, які вирівнюють тон шкіри, запобігають закупорці пор, не поширюючи бактерії, що можливо при використанні фізичних відлущуючих засобів.

Наприклад, флюїд «Глобальний догляд» від Скінорміл дбайливо і м'яко відлущує омертвілі клітини, роблячи шкіру рівною і гладкою, при цьому прибираючи чорні цятки і постакне. Спеціально розроблена формула не викликає пересушування шкіри.

Комплекс Цітобіл ірис, що міститься у засобі, має виражений вплив на бактерії акне. Цей комплекс також зменшує вироблення шкірного себума і зменшує запалення. Також флюїд містить гликолевую альфа-гідроксікислоту в оптимальній концентрації для домашнього використання - 13%. Гліколева кислота - одна з АНА-кислот, що має найменший молекулярний ланцюг. Саме це дозволяє їй краще проникати у шкіру і надавати виражений кератолітичний, зволожуючий і протизапальний ефект. Крім того, гліколева кислота підсилює вироблення колагену у шкірі, тим самим додатково зволожує її. Варто відзначити, що гліколева кислота є однією з найбільш безпечних АНА-кислот для чутливої шкіри.

Таким чином, засіб флюїд «Глобальний догляд» має оптимальний склад для догляду за проблемною шкірою у зимовий період.

4
Використовуйте зволожуючий засіб

Для відчуття комфорту шкіри взимку необхідно використовувати зволожуючі засоби, призначені для проблемної шкіри, схильної до виникнення акне, яких часто уникають пацієнти. Відомо, що майже всі засоби від вугрового висипу в тій чи іншій мірі сушать шкіру. Регулярне використання зволожуючого крему покращує її зовнішній вигляд і переносимість лікарських засобів від прищів.

Однак не слід користуватися жирними зволожуючими засобами.

Зимовий догляд за проблемною шкірою

Наприклад, відновлюючий крем Скінорміл лінія А містить спеціальні компоненти у концентраціях, що забезпечують інтенсивне живлення та глибоку регенерацію шкіри. А ще - профілактичну дію щодо утворення вугрів, завдяки антибактеріальному компоненту що входить до складу. Ключовим інгредієнтом даного продукту є екстракт татарника. Саме він відновлює і зволожує шкіру, повертаючи їй еластичність і сяяння.

Масло мурумуру і сквалан - рослинні компоненти що також містяться в кремі, живлять і відновлюють гідроліпідну мантію шкіри. Важливою відмінністю масла мурумуру є його повна некомедогенність, тобто він не провокує появу нових вугрових елементів. Решта активних компонентів засобу мають антибактеріальну та протизапальну дію, забезпечуючи таким чином лікування акне без пересушування шкіри.

5
Зимовий догляд за проблемною шкірою
Використовуйте сонцезахисні засоби

Восени і взимку слід продовжувати користуватися сонцезахисним засобом, оскільки шкіра так само сприйнятлива до сонячних променів в зимовий період, як і в теплі місяці.

Сонцезахисний крем необхідний не тільки для запобігання сонячних опіків. Його регулярне використання захищає вашу шкіру від передчасного старіння, гіперпігментації, зморшок і огрубіння.

Отже, сонцезахисний або зволожуючий крем з SPF, який використовується в літні місяці, необхідно продовжувати використовувати протягом усього року.

Для проблемної шкіри існують сонцезахисні засоби на безмасляній основі, спеціально призначені для цього типу шкіри, а також тонуючі, що забезпечують одночасно і косметичний маскуючий ефект.

Необхідно враховувати також, що деякі засоби від прищів роблять шкіру більш сприйнятливою до сонячних променів. Саме тому, при їх використанні дуже важливо постійно захищати шкіру від сонця.

6
Зменшить кількість використаємих місцевих ліків або кратність їх застосування

При необхідності, можна використовувати лікувальні засоби через день або навіть через два дні. Це усуне сухість і подразнення шкіри. При поліпшенні її стану необхідно поступово відновити щоденне застосування ліків.

Зимовий догляд за проблемною шкірою

Догляд за шкірою взимку має свої особливості, дотримуючись яких, можна забезпечити своїй шкірі здоровий і сяючий вигляд протягом усього року.

Лінія
Лінія