Осінній догляд за жирною шкірою

ОСІННІЙ ДОГЛЯД ЗА ЖИРНОЮ ШКІРОЮ
АБО ЯК ЗАПОБІГТИ ЗАГОСТРЕННЮ ВУГРІВ ПІСЛЯ ЛІТА

Зазвичай влітку наша шкіра виглядає краще, ніж в інші сезони. Адже безліч фруктів і овочів, достатня кількість вітаміну D добре впливає не тільки на шкіру, але і на нашому загальному стані. Засмага маскує деякі недоліки шкіри, що робить її вигляд більш привабливим.

Зараз вже далеко не секрет, що активне сонце шкодить нашій шкірі. Це і передчасне старіння шкіри, і пігментація, і звичайно ж, сезонне загострення вугрової хвороби (акне). При цьому більшість людей нехтують правилами поведінки на сонці та забувають захищати шкіру від сонячного випромінювання.

Дерматологи відзначають, що саме восени відбувається загострення вугрової хвороби і збільшення кількості пацієнтів із цим недугом.

Давайте розберемося, чому ж після того, як зійшов загар, з'являються вугрі. Адже до цього все було добре ... але це тільки на перший погляд.

Осінній догляд за жирною шкірою

Сонячні промені наступним чином впливають на шкіру:

  • надають антибактеріальну дію. Саме цей ефект і здатний трохи зменшити прояв акне.
  • «підсушують» прищі. Цю властивість складно спростувати, але важливо пам'ятати, що чим більше сушити шкіру, тим більше шкірного сала буде виділятися. Згадайте свою шкіру влітку, навіть суха шкіра влітку стає більш жирною.
  • сприяють появі засмаги. Засмага - не що інше як гіперкератоз, який надалі провокує загострення вугрової хвороби.

Після впливу сонця на шкіру «залишається» гіперкератоз (надмірне зроговіння шкіри) і гіперсеборея (надлишок шкірного сала). Це одні з основних причин появи вугрів. Крім цього, активізуються бактерії акне і з'являються запальні елементи.

Осінь - час розпочати більш ретельно доглядати за жирною проблемною шкірою. Правильне очищення - запорука здоров'я шкіри. Щоденне очищення не повинно пересушувати шкіру та при цьому максимально ретельно видаляти шкірний жир та інші забруднення.

Як доповнення - використовуйте маску і крем-ексфоліант, ці продукти надають швидкий видимий ефект і готують шкіру до подальшого догляду.

У разі, якщо восени вашій шкірі не вистачає живлення, вона виглядає зневодненою, є відчуття стягнутості та дискомфорту - додавайте у свій догляд відновлюючі та живильні продукти для жирної шкіри, наприклад, відновлюючий крем. Він не тільки відновлює пошкоджену гідроліпідну мантію шкіри, але і глибоко живить та надає антибактеріальний ефект.

Так як активного сонця вже немає, можна включити у свій догляд засіб з АHА-кислотами. Такий продукт не тільки м'яко відлущить омертвілі клітини шкіри, забезпечивши рівний рельєф і сяйво, але і допоможе ефективно позбутися від запальних елементів і чорних цяток.

Доглядайте за шкірою правильними засобами і, з любов'ю, і вона вам обов'язково відповість взаємністю.

Лінія
Лінія