ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ

Як відомо, наша шкіра є найбільшим органом людського організму, який виконує безліч функцій і для кожної сучасної людини є важливим її зовнішній вигляд і внутрішнє відчуття комфорту.

Чому ж саме шкіру, схильну до жирності і висипань часто називають «проблемною»? Мабуть тому, що за таким типом шкіри найскладніше доглядати, адже постійно треба боротися з вираженим блиском, який ми намагаємося приховати матуючими пудрами; з розширеними порами, які помітні навіть на обробленій фільтрами фотографії; і найголовніше, ці набридливі прищі, що вічно з'являються в самому несподіваному місці і в самий невідповідний час, які ми відчайдушно маскуємо усіма тональними засобами, що попалися під руку...

Навіть якщо від природи Ви не володієте ідеальною шкірою, дотримуючись кількох простих рекомендацій по догляду можливо перевести Вашу шкіру зі стану проблемної в цілком нормальну, і тримати її стан під контролем. Звичайно, догляд за проблемною жирною шкірою повинен бути комплексним: потрібно переглянути і свій раціон, і режим дня, і виключити ще величезну кількість дрібниць, на які раніше не звертали увагу. Але що ж найголовніше, з чого почати?

Звичайно ж для здоров'я і краси будь-якого типу шкіри дуже важливим є саме етап очищення. Для жирної і проблемної шкіри етап очищення перетворюється в просто невід'ємний і найважливіший в щоденному догляді. Адже видалення надлишків шкірного жиру, очищення закупорених пор, обов'язкове щоденне видалення макіяжу для жирної шкіри - це ключові етапи на шляху до шкіри без запалень і блиску. І жоден крем або сироватка, навіть з найактивнішим складом, не принесуть результату при нанесенні його на шкіру без попереднього очищення, адже ці засоби просто не зможуть пробитися через шар забруднень і надлишків продукції сальних залоз. Які ж базові принципи важливі при очищенні шкіри із зайвою жирністю і висипаннями?

Перш за все, необхідно розділити етапи щоденного очищення і етап додаткового догляду. Отже, що стосується базового або щоденного очищення:
ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ВРАХОВУЙ ТИП ШКІРИ

Використовувати для очищення шкіри, схильної до жирності, тільки засоби, які підходять за типом шкіри, на безмильній основі і без вмісту спирту.

Найчастіше власники жирної і проблемної шкіри намагаються позбутися зайвого блиску і висипань будь-якими методами, і швидкий результат дають саме засоби з агресивними очисними компонентами, а також спиртовмісні засоби, які підсушують шкіру. І в результаті такого неправильного догляду жирна шкіра стає чутливою і зневодненою, адже використовуючи засоби з високим вмістом мила і спирту ми порушуємо її гідроліпідний баланс. Жирна шкіра, замість того щоб очиститися і перестати блищати, після використання засобів з високим вмістом спирту і очищення з милом стає ще більш схильною до запалень, та ще й втрачає дорогоцінну вологу.

ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ЧИТАЙ СКЛАД

Вибираючи засіб, що підходить для очищення жирної і схильної до акне шкіри, уважно поставтеся до його складу.

На жирну проблемну шкіру добре діють кислоти (як AHA-кислоти, вони ж фруктові, так і BHA-кислоти, самий класичний представник цього класу - саліцилова кислота). Також, ідеально, щоб в складі були протизапальні та антибактеріальні компоненти. Відомо, що навіть дуже проблемну, з нерівностями рельєфу і тьмяним кольором шкіру кардинально може змінити на краще такий компонент як ретинол або вітамін А.

ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ПАМ'ЯТАЙ ПРО рН

Звертайте увагу на такий показник, як рівень pH засобу очищення.

Збалансованим рівнем pH обличчя і більшої частини тіла вважається показник 5,5. Це значення може варіюватися в залежності від типу шкіри. У жирної шкіри показник pH зміщується в бік лужного середовища, тобто стає більше, ніж показник здорової шкіри pH 5,5, таким чином використовуючи засоби з високим рівнем pH ми ще більше зміщуємо баланс нашої шкіри в бік лужного середовища, що призводить до поширення бактерій , що провокують акне, а сальні залози починають виробляти ще більше шкірного себума з метою захисту. Таким чином, краще всього щоб засіб очищення для жирної і проблемної шкіри мав нейтральний рівень pH або ж слабокислий рівень, що збалансує власний pH баланс шкіри.

ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ЗНАЙДИ ВІДПОВІДНУ текстуру

Вибирайте засіб для очищення жирної шкіри легкої текстури, у вигляді гелю або легкого мусу.

Саме вибір очищувальних засобів з такою текстурою дозволить ретельно видалити всі забруднення і надасть відчуття свіжості.

ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
РЕГУЛЯРНІСТЬ - ЗАПОРУКА УСПІХУ

Обов'язково використовувати засоби очищення і вранці, і ввечері.

Як відомо, сальні і потові залози не зупиняють вночі свою активну діяльність. Тому важливо не забувати очищати шкіру вранці, адже за ніч наша шкіра встигла провести дуже важливу роботу по регенерації та оновленню своїх клітин.

І, просто візьміть собі за обов'язковий ритуал перед сном очищати шкіру від макіяжу і накопичених за день забруднень. Ніколи не нехтуйте цим правилом!

ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ
ДЕМАКИЯЖ ЯК ЩОДЕННИЙ ЕТАП ДОГЛЯДУ

Тим, у кого жирна і проблемна шкіра, бажано розділяти безпосередньо умивання і демакияж при використанні декоративної косметики.

Крім того що для жирної шкіри важливо використовувати спеціалізовану декоративну косметику, також не менш важливим є і її обов'язкове видалення. Для того, щоб процедура видалення косметики була проведена ретельно, бажано використовувати додаткові засоби демакіяжу, крім основного вмивання.

При виборі щоденного засобу очищення для жирної і схильної до акне шкірі, радимо звернути увагу на експерта у догляді за проблемною шкірою ТМ SKINORMIL і очищающий гель від даної дерматологічної лабораторії. Цей гель розроблений професійною командою лікарів-дерматологів і фармацевтів, для жирної проблемної шкіри, для того щоб ефективно впораєтися з усіма неприємними ознаками: надмірний жирний блиск, розширені пори, запальні елементи, а також підготує шкіру до нанесення основного догляду. Гель має м'яку безмильную основу, не містить парабенів, має нейтральний рівень pH, а також активний склад, який має протизапальну, себорегулюючу і антибактеріальну дію. Регулярне використання гелю лінії А від ТМ SKINORMIL дозволить Вам вийти на новий рівень догляду за проблемною жирною шкірою!

Ще одним важливим етапом догляду за проблемною і жирною шкірою є етап додаткового або глибокого очищення.

Саме цей етап часто залишається забутим при формуванні наших гігієнічних звичок. Але якщо у Вас нерівний рельєф шкіри, тьмяний колір обличчя і безліч закупорених пор, то це може свідчити про те, що пора підключити до основного очищенню і більш глибоке – відлущуючі засоби і очищуючі маски.

Відлущуючі засоби, вони ж скраби або ексфоліанти. Такі продукти містять скрабуючі частинки і забезпечують механічне очищення шкіри. Регулярне використання ексфоліанта забезпечує відлущення верхнього рогового шару, запускає процеси відновлення шкіри. В результаті - шкіра стає більш рівною і гладкою. Звертайте увагу на те, що засіб-ексфоліант повинен містити мінімально травмують і безпечні відлущуючі частинки, щоб не порушити гідроліпідний шар шкіри. Крім фізичного відлущування (частинки), хорошим доповненням є хімічні пілінги (з вмістом саліцилової кислоти).

Саме таким, з ніжними відлущуючими частинками, є крем-ексфоліант для глибокого очищення пор від представника французької космецевтики активної дії ТМ SKINORMIL. Цей м'який крем-ексфоліант містить відлущуючі мікрогранули з частинками бамбука і масла жожоба, які дуже делікатно вирівнюють рельєф шкіри і забезпечують здорове сяйво оновленої і свіжої шкіри.

І ще одним представником засобів глибокого очищення є очищуючі маски. Очищуючі маски спеціально розроблені для більш інтенсивного очищення шкіри і регуляції роботи сальних залоз. Компоненти очищуючих масок ефективно очищують пори і звужують їх, мають протизапальну дію і сприяють зменшенню жирного блиску.

Саме таким незамінним помічником може стати очищуюча маска від дерматологічної лабораторії SKINORMIL. При системному використанні даної маски значно поліпшується зовнішній вигляд жирної шкіри, схильної до висипань, і Ви будете самі собі ставити питання: «Як же Ви раніше обходилися без цього засобу?»

ЯК ПІДІБРАТИ ОЧИЩЕННЯ ДЛЯ ПРОБЛЕМНОї ЖИРНОЇ ШКІРИ

Отже, тільки регулярний і добре підібраний догляд здатний повернути проблемній шкірі її комфортний стан і привабливий зовнішній вигляд. І не забувайте, що з проблемами висипань і зайвої жирності шкіри стикаються за статистикою не менше 70% всіх людей на планет і ефективність вирішення цієї проблеми залежить від того, наскільки швидко і якісно Ви підберете і почнете використовувати правильний догляд. Полюбіть свою шкіру, приділіть їй увагу і вона, безумовно, віддячить Вас здоровим зовнішнім виглядом надовго!


Статтю підготували: медичний представник компанії «СДМ-Фарма» Першина Лілія, бренд-менеджер ТМ Skinormil Дворнікова Юлія.


Лінія
Лінія